Hata
  • Bu görüntünün şablonu uygun değil. Lütfen bir site yöneticisi ile iletişim kurunuz.
Bu sayfayı yazdır
Salı, 26 Kasım 2013 00:47

Geothe Institut Sınav Merkezi

Yazan 
Öğeyi Oyla
(4 oy)

goethe enstitü

     TED MALATYA KOLEJİ GOETHE ENSTİTÜSÜ SINAV MERKEZİ

                                              GOETHE-INSTITUT 

   Goethe-Institut Türk-Alman kültür çalışmalarında yaklaşık 50 yıllık bir geçmişe sahiptir. Çeşitli kültürel etkinlikler, farklı gereksinimlere karşılık veren dil kursları, Almanya hakkında bilgilendirme servisi, Türkiye’deki Alman dili ve edebiyatı uzmanları ve Almanca öğretmenlerine danışma hizmeti veren bir kuruluştur.

   Okulumuz 2014 yılı itibari ile Goethe Institut sınav merkezidir. Almanca Fit-1 ve Fit-2 sınavları okulumuza gelen sınav komisyonu tarafından gerçekleştirilir. Öğrencilerimizin sınavı geçerek almaya hak kazandığı sertifikalar tüm dünyada kabul gören bir Almanca dil sertifikasıdır.

Almanca Fit in Deutsch 1 ve Fit in Deutsch 2 sınavları Goethe Enstitüsü tarafından TED Malatya Koleji'nde uygulanmaktadır.


MIT FIT IN DEUTSCH 1 UND 2


10-16 yaşlarındaysan ve bir Almanca sınavına girmek istiyorsan bu sertifika sınavları en doğru tercih.


NELER YAPABİLDİĞİNİ GÖSTER:


SINAV BÖLÜMLERİ


YAZILI GRUP SINAVI


// Kısa günlük konuşmalar, kişisel telefon mesajları, radyo ve benzeri yerlerden alınmış bilgiler dinlenir ve bunlarla ilgili çeşitli sorular cevaplandırılır.
// Kısa notlar, küçük ilanlar, başka kişilere ait bilgiler, basit okuyucu mektupları ya da kısa gazete metinleri okunur ve bunlarla ilgili sorular cevaplanır.
// Bir e-maile, mektuba, ilana ya da benzeri bir metne cevap yazılır.


Sınav süresi:

Fit in Deutsch 1: 60 dak.
Fit in Deutsch 2: 90 dak.


GRUP VE İKİ KİŞİLİK SÖZLÜ SINAV


Kişi kendini tanıtır, gündelik yaşamdan konular hakkında sorular sorar ve basit soruları yanıtlar, gündelik yaşamla ilgili rica cümleleri kurar ve partnerinin ricalarına tepki verir.


Sınav süresi: yaklaşık 15 dak.

İYİ BİR BAŞLANGIÇ İÇİN: FIT IN DEUTSCH 1 VE 2.

Goethe-Zertifikat Fit in Deutsch 1 ve 2, 10-16 yaşları arasındaki çocuklar ve gençlere yönelik Almanca sınavlarıdır.
Bu sınavlar çok basit düzeyde Almanca bilgisini belgeler ve Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı’nın (GER) altı basamaklı yetkinlik sıralamasında birinci ve ikinci basamağın (A1 ve A2) karşılığıdır.
Goethe-Institut’un sertifikaları dünya genelinde yüksek bir bilinirlik seviyesine sahiptir. Uzun yıllara dayanan deneyimlerimiz, FIT sınavlarının gençleri dil öğrenmeye özendirdiğini ve devam etme isteğini artırdığını gösteriyor.


Bu sınavı başaranlar:

// gündelik dilde sık kullanılan (örn. kişi ve ailesiyle, alışverişle, iş hayatıyla ve yakın çevreyle ilgili) bilindik kalıpları ve basit cümleleri anlayabilirler.
// yavaş, açık ve kolay konuşulduğunda bilindik ve basit konularda karşılarındakilerle anlaşabilirler.
// basit kalıplarla nereli oldukları, eğitimleri v.b.
konularda konuşabilir, yakın çevreleri ve gündelik gereksinimleri ile ilgili kendilerini ifade edebilirler.

Sınav Kaydı

Sınavla ilgilenenlerin kaydolmadan önce sınavda beklenenler, sınav yönetmeliği, uygulama yönergeleri ve sınav sonuçlarının açıklanması konularında internet yoluyla ya da sınav merkezinde yeterince bilgilenebilmeleri sağlanır. 

Sınavla ilgilenenler sınav kayıt formlarını yerel sınav merkezinden ya da internet üzerinden edinebilirler. Yalnızca yetkili sınav merkezine zamanında ulaşan ve usule uygun olarak yapılmış olan başvurular değerlendirilir. Sınav katılımcıları (yaşı küçük olanlar için velileri) sınava kaydolurken halihazırda geçerli olan sınav yönetmeliğini ve ilgili sınavın uygulama yönergesini tanıdıklarını ve kabul ettiklerini beyan ederler. Sınav yönetmeliği ile uygulama yönergelerinin en son sürümlerine internet üzerinden ulaşılabilir. Sınav katılımcıları (yaşı küçük olanlar için velileri) sertifikanın düzenlenmesi için gereken kişisel bilgilerin sınav ve değerlendirme görevlilerine, gözetmenlere ve sınav organizasyonunda yer alan diğer kişilere açıklanmasını ve arşivleme için gerekli verilerin (bu konuda „Gizlilik Politikası ve Muvafakatname“ belgesine bkz.) Almanya’ya Goethe Institut’un merkezine iletilmesini kabul ettiklerini beyan ederler.

Başvuruların Kabülü

Başvuruların kabul edilip edilemeyeceği ve sınav katılımının ne şekilde gerçekleşeceği sınav merkezi tarafından karara bağlanır. Sınavın hangi günde nerede yapılacağı sınavla ilgilenenlere kabul ile birlikte bildirilir. Başvuruların kabul edilmesi için kontenjanın yeterli olması gerekir. Kontenjanların doldurulmasında genellikle başvuruların ne zaman hangi sırayla yapıldığı gözetilir. Katılımcı ancak başvurusu yazılı olarak kabul edildiğinde sınava katılım hakkını edinmiş olur. Sınavla ilgilenenler sınava kabul edilmediğinde karar kendilerine derhal gerekçesiyle birlikte yazılı olarak bildirilir.

Sınava kabul edilen katılımcılar, sınavın tüm bölümlerine katılma hakkına sahiptirler. Sınavın kısmen tekrarlanması bu kuralın dışındadır.

Sınav Malzemeleri

Sınav malzemeleri ancak ve ancak sınav esnasında ve yalnızca Goethe-Institut Genel Merkezi tarafından dağıtıldığı biçimde kullanılır. Sınav metinleri ne anlatım açısından değiştirilebilir ne de sıralama açısından. Teknik hataların ya da eksiklerin düzeltilmesi bu kuralın dışındadır.

Gözetmenlik

Sınavlarda ve sınav aralarında düzenin sağlanması için en az bir nitelikli gözetmen görevlendirilir. Sınav katılımcıları ancak birer birer sınav salonundan çıkabilirler. Bir katılımcının dışarı çıkması, saat ve dışarıda bulunduğu süre ile birlikte sınavın uygulanmasına ilişkin tutanağa kaydedilir. Sınavı erken bitirenler, sınav bitmeden önce sınav salonuna tekrar giremezler.

Gözetmen, sınav esnasında organizasyon ile ilgili gereken bilgileri verir, katılımcıların tek başlarına çalışmalarını ve sınavda bulundurulmaması gereken yardımcı araçlar  kullanmamalarını sağlar. Gözetmen yalnızca sınavın uygulanmasına ilişkin soruları yanıtlamaya izinlidir. Sınav içeriklerini konu alan soruları yanıtlamaya ya da yorumlamaya izinli değildir.

Sınav Sonuçlarının Açıklanması

Sonuçlar genellikle sınavı uygulayan sınav merkezi tarafından açıklanır. Sonucun daha önce bireysel olarak öğrenilmesi mümkün değildir.

Fit in Deutsch 1 ve Fit in Deutsch 2 sınavlarıyla ilgili sorularınızı Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.  ya da Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine iletebilirsiniz.

 

TED MALATYA KOLEJİ

gi

Okunma 25174 defa Son Düzenlenme Perşembe, 17 Mart 2016 09:12