Hata
  • Bu görüntünün şablonu uygun değil. Lütfen bir site yöneticisi ile iletişim kurunuz.
Bu sayfayı yazdır
Çarşamba, 23 Aralık 2015 11:51

KOLEJLİLER GÜNEŞ FIRINI İLE TANIŞTILAR

Yazan 
Öğeyi Oyla
(0 oy)

Bu yılki Eco Schools konumuz olan "yenilenebilir enerji kaynakları"nın her geçen gün farklı alanlarda değişimlere yol açtığını gözlemlemekteyiz. Bugün de öğrencilerimiz ile birlikte bu farklılıklardan bir tanesi olan "güneş fırını" ile tanıştık. İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç Dr. Hasan ARSLAN'a ait olan güneş fırınını görmek için Eco Team üyesi öğrencilerimizle küçük bir gezi düzenledik. Öğrencilerimiz için güneş fırınında kuru fasulye pişiren  Hasan ARSLAN, güneş fırınının nasıl çalıştığını anlatan küçük bir sunum yaptı. Güneş enerjisinin nasıl ısı enerjisine dönüştüğünden, güneş enejisi ile yiyeceklerin nasıl pişirildiğinden bahsetti. Fırının çalışma prensibini anlatan ARSLAN, soğuk kış günlerinde dahi Güneş olduğu taktirde 200-220 derece gibi yüksek bir sıcaklığın elde edilerek yiyeceklerin istenilen şekilde pişirilebileceğini uygulamalı olarak öğrencilerimize anlattı.

Daha sonra öğrencilerimizin sorularını cevaplayan ARSLAN fırının içinde pişmiş olan yemeği çıkararak okul yemekhanemizde öğrencilerimize sundu.

Bu sunumdan ve öğrendikleri yeni bilgilerden oldukça keyif alan öğrencilerimiz  konuğumuza memnuniyetlerini dile getirdiler. Bizleri kırmayıp gelen konuğumuz Hasan ARSLAN'a, bu etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Özge BİLEN'e, Fen Bilgisi Öğretmenimiz Zeynep DURMUŞ'a ve ilgilerinden dolayı sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Okunma 2330 defa Son Düzenlenme Çarşamba, 23 Aralık 2015 11:56