Hata
  • Bu görüntünün şablonu uygun değil. Lütfen bir site yöneticisi ile iletişim kurunuz.
Bu sayfayı yazdır

Lise Okul Başkanı Seçimleri Yapıldı.

Öğeyi Oyla
(0 oy)

Okulumuzda, TBMM ve MEBtarafından ortaklaşa yürütülmekte olan ‘’Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi"projesi kapsamında gerçekleştirilen ‘’ Okul Başkanlık Seçimi’’ heyecanı yaşandı.

      Okul öğrenci meclisi seçimlerinin, öğrencilerimizin demokratik haklarından biri olan oy verme ve kendilerini temsil edecek üyeleri seçme becerilerini geliştirmek ve desteklemek açısından önemli olduğuna inanıyor, bu çalışmaları titizlikle yürütmeye özen gösteriyoruz.

       Bu kapsamda  okulumuzda 2017-2018 Eğitim- Öğretim Yılı Öğrenci Meclis Başkanı ve üyeleri seçimi gerçekleştirildi.

       Okul meclisi seçimleri, 9. Sınıftan 12. Sınıfa  kadar  her sınıftan bir temsilci seçilmesiyle başladı. Kapalı oyla yapılan seçim sonucunda okul başkanı belirlendi.

       Başkanlık için aday olan öğrenciler 13-16  Ekim tarihleri arasında seçim çalışmalarını yürüttüler.  Bu süreçte sınıfları gezip kendilerini tanıtan, teneffüslerde ve öğle aralarında seçim gezilerine çıkan öğrenciler aynı zamanda hazırladıkları poster ve sloganları da okulun çeşitli  yerlerine  asma fırsatını buldular.

     17 Ekim Salı günü tüm öğrenciler öğretmenleri gözetiminde oylarını kullandılar. Gizli oy, açık tasnif yöntemiyle gerçekleşen oylama sonucunda, okul başkanı seçildi.

     Demokrasinin okulumuzda birebir örneğini yaşayan, oy veren, sandık kurullarında ve oy sayımında görev alan öğrencilerimize teşekkür ediyor, başkanlık seçim çalışmalarını ciddiyetle yürüten aday öğrencilerimizi, başkan ve başkan yardımcısını  kutluyor, verimli bir yıl geçirmelerini diliyoruz.

Okunma 1977 defa