Hata
  • Bu görüntünün şablonu uygun değil. Lütfen bir site yöneticisi ile iletişim kurunuz.
Bu sayfayı yazdır

TED'Lİ ÖĞRENCİLER TANSİYON ÖLÇÜMÜ YAPARAK KANIN YAPISINI VE KAN GRUPLARINI İNCELEDİLER

Öğeyi Oyla
(0 oy)

 TED Malatya Koleji Ortaokulu  6. sınıf öğrencileri Fen Bilimleri öğretmenlerinin eşliğinde laboratuvarda uygulamalar yapmaya devam etmektedirler. Öğrencilerimiz, kan gruplarının laboratuvar ortamında nasıl belirlendiğini gözlemleyerek öğrendiler. Antijen, antikor, kan plazması gibi terimlerin anlamlarını öğrenerek kan gruplarını, hazır bulunan bir kan örneği ile tespit ettiler. Bu sayede öğrenciler; alanında uzman olan sınıf öğretmenlerinin teorik olarak verdiği bilgileri, “Yaparak ve yaşayarak öğrenme” ilkesi doğrultusunda aktif katılım metoduyla laboratuvarda  gözlemleme imkânı bularak daha kalıcı bir öğrenme sağlıyorlar.
 Bu bağlamda 6. sınıflarla dolaşım sistemi konusu kapsamında Fen Bilimleri öğretmeni ve okul hemşiresi eşliğinde yapılan nabız ve tansiyon ölçme faaliyetleri ile öğrenciler, kendi el becerilerini kullanarak akademik bilgilerine deneysel katkı sağladılar.
TED’liler; deney yapan, gözlemleyen, deney sonuçlarını yorumlayan ve yeteneklerini geliştiren öğrenciler  olarak eğitimlerini devam ettiriyorlar.

Okunma 1867 defa