Hata
  • Bu görüntünün şablonu uygun değil. Lütfen bir site yöneticisi ile iletişim kurunuz.
Bu sayfayı yazdır
Cuma, 29 Eylül 2017 15:56

Öğrenciler için Google Mail ve Classroom Kullanımı Hakkında

Yazan 
Öğeyi Oyla
(0 oy)
gs4e-19swxpq
Sayın Velimiz,Sevgili Öğrencilerimiz;
Okulumuz, Google'ın tüm dünyada popüler eğitim platformu GSuite for Education daha önceden öğretmenler için kullanmış olduğu hizmetleri artık tüm öğrencilerimizin eğitim süreçlerinde kullanılması için dahil etmiştir. 
 
Bu sebeple öncelikle tüm öğrencilerimiz için aktif olarak kullanabilecekleri Google Mail tabanlı öğrenci eposta hesabı oluşturulmuştur. Kişisel olarak bu mail adreslerini eğitim süreleri boyunca kullanacaklardır.
 
İlk olarak dijital okul / ödev sistemi barındıran Google Classroom için bir proje başlatmış bulunmaktayız. Google Classroom ödevlerin, duyuruların ve ders etkinliklerinin takip edileceği bir platformdur. 
 
Tarafınıza SMS olarak bilgilendirme gönderilen mail hesabı ve şifre ile Google Öğrenci Mail ve Classroom'a erişim sağlanacaktır.  
 
 
 
Google Öğrenci Mail Girişi
www.gmail.com veya okul web sitemize ekleyeceğimiz Öğrenci / Öğretmen Mail Girişi tıklayarak mail adresi girilir, (Resim 1).
 
 
 
1
Resim 1: E-posta Giriş Ekranı
 
Daha sonra gelecek ekranda şifre alanına tarafınıza SMS ile gönderilen şifre karşılığı bilgiyi giriniz. İlk girişten sonra şifre değişme ekranında yeni şifre belirlenmektedir. (Resim 2)
 
7
Resim 2: Şifre Ekranı
 
 
 
Öğretmen / Öğrenci Classroom Girişi
 

Classroom’a 3 farklı giriş yöntemi vardır:

      1. İnternet tarayıcısında gmail.com adresinden giriş:

Mail sistemine giriş yaptıktan sonra sağ üstte bulunan kare simgeye tıklayıp, açılan menüde en alttaki “daha fazlası” yazısını seçin (Resim 3). 

(Öğrenciler için mail adresleri Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.  dur)

6

Resim 3: Google uygulamaları menüsü

Açılan menünün en altındaki classroom simgesini seçiniz (Resim 4).

2

Resim 4: classroom simgesinin seçilmesi

Açılan pencerede öğrencinin bulunduğu sınıfın Google Classroom derslerini göreceksiniz (Resim 5). Örnek derslerin bulunduğu aşağıdaki görselde,  içeriğini görmek istediğiniz dersin ismine tıklayınız.

3

Resim 5: Google Classroom dersleri

4

Resim 6: Ders bölümleri tanıtımı

Örnek dersin bulunduğu Resim 6’teki bölümler:

  1. Tıkladığınız dersin adı
  2. Güncel olarak eklenen ödev/etkinlik ve duyuruların listeleneceği alan
  3. Sınıf arkadaşlarının listelendiği alan
  4. Ders ile ilgili kitap/antoloji/ders tanıtım kağıtlarının bulunacağı alan
  5. Diğer dersleri görebileceğiniz alan

      2.İnternet tarayıcısında google.com adresinden giriş:

Classroom’a gmail üzerinden geçiş yapabildiğiniz gibi, classroom.google.com adresinden direkt giriş de yapabilirsiniz. Bu yöntemde de öğrencinin/öğretmenin okul e-mail adresi kullanılacaktır.

  İnternet tarayıcısından classroom.google.com adresine giriniz. Öğrenci için “Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. ” uzantılı e-mail adresini ve şifresini yazarak giriş yapılır (Resim 6).

8

Resim 6: classroom.google.com adresi sayfası

Bu adımdan sonra Resim 5’teki bölüme ulaşmış olacaksınız. Aynı adımları uygulayabilirsiniz.

    3.Classroom uygulamasından giriş:

Cep telefonunuzdan da Google Classroom uygulamasını indirerek giriş yapabilirsiniz. 

Uygulamayı mağazadan indirdikten sonra açtığınızda aşağıdaki adımları takip ederek derslere ulaşabilirsiniz. Öğrenci için “@ogrenci.tedmalatya.com” uzantılı okul e-mail adresini ve şifresini yazarak giriş yapılır.

5

 

Soru ve sorunlarınız için: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Okunma 2606 defa Son Düzenlenme Çarşamba, 04 Ekim 2017 14:12