Hata
  • Bu görüntünün şablonu uygun değil. Lütfen bir site yöneticisi ile iletişim kurunuz.
Bu sayfayı yazdır
Pazar, 19 Ağustos 2018 16:40

Eğitim Öğretim Desteği

Yazan 
Öğeyi Oyla
(0 oy)

Değerli Velilerimiz,

2018-2019 Akademik Yılı Eğitim ve Öğretim Desteği Başvuru ve Yerleştirme e-kılavuzu yayınlanmıştır. 

Başvurular bayram tatili nedeniyle okulumuzda 27/08/2018 Pazartesi günü (09:00-16:00 saatleri arasında) başlayacaktır ve 06/09/2018 Perşembe günü sona erecektir.

Kılavuzda belirtildiği üzere, destekten yararlanmak isteyen öğrencilerin başvuruları e-okul üzerinden öğrenim gördükleri okul yönetimince yapılacaktır.

Başvuru esnasında okula teslim edilmesi zorunlu belge: 

·         Öğrencinin birlikte yaşadığı aile bireylerine (anne, baba, kardeşler) ait 2018 yılı Mayıs, Haziran, Temmuz aylarından herhangi birinin gelir durumunu gösteren belge: Belge çalışma durumuna göre Vergi Dairesi, muhasebe birimleri veya ilgili kişi, kurum veya kuruluşlardan alınacaktır.

 Kişiye özel durumları ispatlayan diğer belgeler:

·         Kira gelir taahhütnamesi: Öğrencinin birlikte yaşadığı aile bireylerinin herhangi bir kira geliri olması durumunda kira gelirini beyan eden dilekçe (kira kontrat fotokopisi) okula teslim edilmesi gerekmektedir.

·         Anne yada baba çalışmıyor ise SGK dan çalışmadıklarını beyan eden imzalı mühürlü belge getirmeleri gerekmektedir.

·         Anne baba ayrı ise boşanma beyannamelerinin bir fotokopisini getirmeleri ve nafaka gelirini beyan etmeleri gerekmektedir.

·         Diğer kardeşler için öğrenim belgesi: Eğitim öğretim desteği için başvuran öğrencinin okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise veya üniversitede öğrenim gören kardeşi varsa öğrenim durumu belgesinin ibraz edilmesi gerekmektedir. Üniversite sınavını bu yıl kazanmış kardeşler için üniversitede okumaya hak kazandığını gösteren belgenin ibrazı yeterlidir.

·         Anne,baba veya veli/vasiden beyan ettikleri gelirlerin dışında başka herhangi bir gelirinin olmadığına ve ödeme almadıklarına dair Gelir Beyan Taahhütnamesi doldurularak teslim alınacaktır.

·         (Kılavuzun 10.Sayfasındaki ekin doldurulması)

·         Kişisel Başarı Belgeleri:

- Eğitim öğretim desteği için başvuran öğrenci ülkemizi uluslararası olimpiyatlarda temsil etmiş ise ilgili federasyondan buna ilişkin belgeyi alıp okula ibraz etmelidir.

 - Eğitim öğretim desteği için başvuran öğrencinin resmi makamlarca ulusal ve il düzeyinde yapılan yarışmalarda aldığı birincilik, ikincilik veya üçüncülük dereceleri varsa ilgili makamdan bu belgeleri alıp okula ibraz etmelidir.   

Başvuru esnasında eksik evrak kabul edilmemektedir. Başvuru formları doldurulup e-okul sistemine kaydedildikten sonraki değerlendirme süreci Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülecek ve sonuçlar yine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 17 Eylül 2018 tarihinde ilan edilecektir.

EĞİTİM ÖĞRETİM DESTEĞİ KLAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.

Okunma 974 defa Son Düzenlenme Pazar, 19 Ağustos 2018 16:57