Hata
  • Bu görüntünün şablonu uygun değil. Lütfen bir site yöneticisi ile iletişim kurunuz.
Bu sayfayı yazdır

İlhan Ürkmez

ilhanurkmez
-  Yazar, Danışman, Yönetici ve Eğitim Uzmanı
Eğitmek, doğru tepki vermektir ve çocuklara örnek olan ve onları doğru zamanda en doğru şekilde yönlendiren öğretmenler ise sonucu değiştiren kişilerdir. Aynı zamanda eğitimde başarı hiç kuşku yok ki sonucu değiştirecek etkiyi öğrencide oluşturacak başarılı bir eğitim sistemine sahip olmakla mümkündür. Çünkü; başarılı ve başarısız eğitim sistemleri arasındaki temel fark, başarılı eğitim sistemlerinin ödüllendirici ve keyiflendirici olmalarıdır.
 
Başarılı eğitim kurumlarını başarısız eğitim kurumlarından ayıran en temel özellik ise başarılı eğitim kurumlarının inisiyatif kullanabilen, çözüm odaklı düşünce içinde proaktif davranış sergileyen ve iletişim kalitesiyle fark yaratmayı bilen, öğrencileri etkileyen ve hedef veren, hedeflerine ulaşmaları için harekete geçirten, ilham veren ve heyecan yaratan, başarı yolunda ikna eden ve umut yaratan, öğrencilerin davranışlarında, tutumlarında, değer sistemlerinde ve inançlarında değişiklikler yaparak tüm bunların neticesinde sonucu değiştiren işin uzmanı profesyonel öğretmenlere ve yöneticilere sahip olmalarıdır.
 
Malatya TED Koleji`nin belirttiğim bu özelliklere sahip saygın yöneticileri, öğretmenleri ve çalışanları elele vermişler, inanmışlar ve muazzam sonuçların alınacağı takdire değer bir eğitim sistemi ve ortamı yaratmışlar.
İki kızımda Malatya TED kolejinde okudu. Büyük kızım anaokulu dahil olmak üzere yıllardır özel okul ve kolejlerde okudu. Şu ana kadar ki okul hayatında en fazla benimsediği, sevdiği, keyif aldığı ve eğitim hayatındaki etkisi yüksek okul olarak Malatya TED Kolejini gördüğünü ifade ediyor. Bu yıl SBS`de çok iyi bir başarı göstererek 491 puan aldı. Bu başarıda Malatya TED Koleji öğretmenlerinin çok büyük bir payı var.
Malatya TED Koleji ailesine, ürkmez ailesinin geleceğine yönelik yaptıkları bu katkılarından dolayı ailecek teşekkür eder, başarılarının fark yaratacak ve etki bırakacak şekilde, değişim yaratacak ve sonucu değiştirecek biçimde devam etmesini dilerim.
Hele ki varsınız. Yolunu açık olsun…

 

İlhan Ürkmez

Yazar, Danışman, Yönetici ve Eğitim Uzmanı

www.ilhanurkmez.com

Okunma 4669 defa Son Düzenlenme Salı, 16 Haziran 2015 20:38