Hata
  • Bu görüntünün şablonu uygun değil. Lütfen bir site yöneticisi ile iletişim kurunuz.
Bu sayfayı yazdır

Prof.Dr.Dilek ASMA

dilekasma

- İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fak.Genel Biyoloji Bölümü

Öncelikle TED Koleji, ülkemizin en eski ve köklü eğitim kuruluşlarından birisidir. Yabancı dil eğitimine ağırlık vermesi, çağdaş eğitim ve öğretim metotlarını ve bilgi teknolojilerini başarıyla kullanması bizim TED’i tercih etmemizde etkili oldu. Tabi ki eğitim ve öğretimde bilimsel yöntemleri kullanan bir kurum kimliğinin dışında da öğretmen-öğrenci ilişkilerinde sevgi dolu, sıcak yaklaşımlarının olması da bizi son derece rahatlatmaktadır.

 

Takdir edersiniz ki çocuklarımız bizlerin en değerli varlıklarıdır. Çocuklarımız evde geçirdikleri zaman kadar okullarında da zaman geçirmekteler  ve okul onlar için ikinci evleri gibi olmaktadır. Bu anlamda okul çocuklarımıza sadece öğrenim veren bir kurum olmanın yanı sıra, sosyalleşmelerinde de etkili olmaktadır.

 

Şu anda 8. Sınıfta okuyan kızım İpek anasınıfından itibaren TED Malatya Kolejine devam etmektedir.6 yaşından itibaren TED ailesinin huzurlu ortamında bulunan kızım sadece 1 yıl da olsa TED Kolejinin yeni kampüsünde okuma şansı bulduğu için çok mutlu. Oğlum Burak ise şu an 1.sınıfta ve öğretmenini ve okulunu çok seviyor. Okula yeni başlayan bir öğrencinin yaşadığı endişelerin birçoğunu yaşamamasında çocuklarımıza her alanda model olan öğretmenlerin ve okul idaresinin sağladığı güvenli ve huzurlu ortamın payı çok büyüktür.

 

Ayrıca öğrencilerinde sadece akademik başarıya odaklanmaması, öğrencinin özgüven kazanmasını önemsemesi, sosyal ve kültürel aktivitelere ağırlık vermesi bizim TED Kolejini tercih etmemizde önemli rol oynadı. Çocuklarımıza bütün bu pozitif özellikleri kazandırmak için gerek okul yöneticilerinin, gerek öğretmenlerinin ve tüm personelinin büyük bir özveri içinde olduklarını görmemek ve takdir etmemek mümkün değildir.

 

Türkiye’nin gerek bilimsel ve gerekse de kültürel alanlarda Dünyada ki pek çok gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşabilmesinde TED Kolejinin yetiştirdiği bugünkü çocukların yarınki gençlerin büyük katkılarının olacağı görüşündeyim.

 

Tüm TED ailesine özellikle de özverili öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız ve bizimlesiniz…

 

Prof.Dr.Dilek ASMA

İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fak.Genel Biyoloji Bölümü

 

Okunma 4866 defa Son Düzenlenme Salı, 16 Haziran 2015 20:36