Hata
  • Bu görüntünün şablonu uygun değil. Lütfen bir site yöneticisi ile iletişim kurunuz.
Bu sayfayı yazdır

Av.Gülay Dolanbay Zengin

DSC 0373

- Malatya Büyükşehir Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü

NEDEN TED KOLEJİ?

Okul eğitim evi- kavramının insan hayatındaki önemi ne şimdi ne de geçmişzamanlarda inkar edilemez düzeydedir. Hayat bulan her medeniyetin arkasında aslında eğitilmişve aldıklarıbu temel eğitim üzerine kendi yorumlarınıkatmışbirey ve toplumların gayret ve çalışmalarıvardır.

Bu ciddi ve anlam yüklüvarsayım ne yazık ki henüz ağızlarısüt kokan, sabahtan akşama kadar oyun oynamaktan bıkmayan, akşam erken saatlerde yorgunluktan bir kanepe köşesinde sızıp kalan, her sabah uyandırabilmeniz için türlüşaklabanlıklar yapmanıza rağmen kalkamayan, kıyafetini giymede, kahvaltıda, kitaplarınıteminde ve daha başka birçok konuda anne ve babasının gözünün içine bakan ve yardımına muhtaçolan göz bebeği yavrularımızın hala çocuk olduklarıgerçeğini örtmeye yetmiyor.

Onlar çocuklar

Üstelik tıpkıbir zamanlar bizim de olduğumuz gibi

Yüksek idealler, başarılar, hedefler, ve daha neler nelerin onlar için hiçbir anlamıyok. Belki sadece iyi geçen bir sınav sonrasıalınançikolata veya aferin kadar değeri var tıpkıbir zamanlar bizim için de öyle olduğu gibi

Birilerinin ama hayat çok zor onlarıher türlüzorluğa hazırlamalıyız, başarılıolmalılar, şunu yapmalılar, bunu yapmalılar…”diyerek çocuklarıyarışatlarına döndürmemelerini umuyorum. Her yerde o kadar çok başarılıinsan var ki şaşarsınız. Ve size bu birçok başarılıinsanın ortak noktalarınısöyleyeyim mi? Çocukluklarınıyaşamamış, bu görece başarılarıiçin ciddi bedeller ödeyerek hayatı(aileleri ve yakın arkadaşlarıdâhil) ıskalamışve bundan dolayıda mutsuzlar.

Peki eğitim nasıl yapılacak?

Çok kolay. Hayatla beraber, eğlenerek, oyun oynarken öğrenerek, anlatarak, gülerek, doğanın ritmine uyarak ve sınıfa giren her ama her birey dinlenerek yapılacak. Çocuk bulunduğu yeri, öğretmenlerini, arkadaşlarını, kapıdaki görevliyi, kantinci amcayı, hep beraber besledikleri kedi yavrusunu ve eğitim evindeki her detayıseverek öğrenecek

TıpkıTED Malatya'da yapıldığı gibi

Av.Gülay Dolanbay Zengin

         Malatya Büyükşehir Belediyesi

               Hukuk İşleri Müdürü

Okunma 4249 defa Son Düzenlenme Salı, 16 Haziran 2015 14:55